Vijf jaar Stichting Nederasselt Gezond

Stichting Nederasselt Gezond bestaat dit jaar vijf jaar en viert haar eerste lustrum.

Stichting Nederasselt Gezond bestaat dit jaar vijf jaar en viert haar eerste lustrum.

In 2019 begon de stichting met als doel inwoners uit Nederasselt in beweging te krijgen. Als eerste organiseerden ze de Uiterwaarden Run Nederasselt maar inmiddels zijn er ook andere activiteiten zoals Tai Chi, Wandelen, Tafeltennis, Beach volleybal en Suppen bijgekomen. Ik spreek erover met drie bestuursleden Nandelotte te Brake, John van Uden en Wim van de Louw.

De stichting Nederasselt Gezond wil meer bewegen en een gezonde leefstijl in de breedste zin bevorderen.  Afgeleid van deze doelstelling willen we iedereen vooral uitnodigen om mee te doen als deelnemer of als mede organisator van initiatieven en/of projecten.  Bewegen en sporten is goed voor iedereen: bewegen is goed, méér bewegen is beter. We bieden activiteiten aan die helpen gezond te blijven. Ons doel is om mensen te inspireren, om ze aan het sporten te krijgen, en ze te laten ervaren dat sporten, sportief bezig zijn en (hard)lopen in het bijzonder (en dan vooral in een prachtig natuurgebied) erg leuk kan zijn.” “We begonnen met de Uiterwaarden Run met als doel mensen aan te sporen om regelmatig te sporten om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan een gezondere levensstijl. Daaruit zijn leuke nieuwe initiatieven ontstaan zoals het wandelen, tafeltennis en suppen. Wellicht dat we als Stichting in de toekomst nog meer evenementen gaan organiseren, maar het centrale thema zal altijd zijn: het promoten van sport, beweging en een gezonde leefstijl”. Als stichting zoeken we continue samenwerking met andere partijen zo werken we nauw samen met o.a. de gemeente Heumen, het Erfgoedplatform Heumen, Uniek wandelen, het dorpshuis en willen we dit jaar ook een samenwerking met de Bosloop Malden starten.  Een stichting als de onze kan alleen bestaan en succesvol zijn als we voldoende vrijwilligers hebben om onze evenementen in goede banen te leiden en we sponsoren vinden die ons financieel willen ondersteunen. We hebben immers geen winstdoelstelling en willen de deelname drempel zo laag mogelijk houden. Onze deelname prijzen dekken de kosten dan ook vaak niet of nauwelijks. Zaken als zaalhuur, EHBO, startnummers, tijdregistratie, medailles, prijzen, bewegwijzering en bijvoorbeeld een  website kunnen niet uit de deelname kosten alleen betaald worden hier hebben we echt sponsoren voor nodig.         

Uiterwaarden Run Nederasselt
Op zondag 24 september vindt er weer een editie van de Uiterwaarden Run plaats. We hebben een mooi parcours over verschillende afstanden: anderhalve, vijf of tien kilometer  door de mooie uiterwaarden van Nederasselt. Naarmate het aantal deelnemers groeit worden we steeds professioneler. Sinds vorig jaar maken we bijvoorbeeld gebruik van een professioneel tijdregistratie systeem. Dit  systeem registreert tot op de seconde nauwkeurig hoe lang je onderweg bent en legt dit voor je vast. Iedere deelnemer ontvangt een mooie (duurzame) medaille. Enerzijds is onze ambitie verder groeien en professionaliseren maar anderzijds willen we bovenal een gezellige, inspirerende, sportieve dag aanbieden. “De Uiterwaarden Run Nederasselt is zeker de moeite waard!”

Naast de Uiterwaarden Run voor de hardlopers is er op deze dag ook gelegenheid voor wandelaars om een rondje door onze mooie Uiterwaarden te wandelen.

Meer info, ons financieel steunen en/of Inschrijven:

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring