Walrick Weekend

In het aanstaande Paasweekend zijn er verschillende leuke en verrassende activiteiten voor jong en oud te beleven bij de Koortsboom en Walrickkapel in de Overasseltse en Hatertse Vennen.

In het aanstaande Paasweekend zijn er verschillende leuke en verrassende activiteiten voor jong en oud te beleven bij de Koortsboom en Walrickkapel in de Overasseltse en Hatertse Vennen.

Op zaterdag 16 april worden bij het ochtendgloren door een gregoriaanse schola, gekleed als de benedictijner monniken die in de 12de  eeuw op deze plaats een kloosterboerderij bestierden, gezangen ten gehore gebracht: over de intredende lente, over de cyclische bewegingen van leven en dood en - vanwege paaszaterdag - over het nieuwe leven na de dood. Mystieke momenten bij de ruïne van de Sint Walrick kapel.

Sint Walrick en de Hoemannen-roversbende
's Middags gaat voor de eerste keer een hele serie activiteiten van het Walrick Weekend van start. Natuurliefhebbers kunnen samen met de boswachter als gids een excursiewandeling maken of met het hele gezin een leuke puzzelspeurtocht doen. Bij de kapel treedt een middeleeuwse troubadour op en vertelt een verhalenverteller de boeiende sage van de Hoemannen van Walrick. Een aanrader is ook de nieuwe happen- en trappenroute door het land van de Hoemannen, een mooie kennismaking met de Heumense gastvrije pleisterplaatsen. Aan deze route kun je het hele Paasweekend deelnemen.

Programma voor jong en oud

Paaszaterdag 16 april
7.00:     Optreden Gregoriaanse Schola Cantorum Karolus Magnus, gekleed als  Benedictijner monniken. Voor de laatste informatie en sfeerimpressie: zie www.karolus-magnus.nl.
12.30    Onthulling van het nieuwe informatiebord in het Vennengebied voor het Hoemannenpad en het Heriberthapad door Staatsbosbeheer en de gemeente Heumen. Locatie: bij de centrale parkeerplaats aan de Hessenbergseweg.
13.00:   Start van de activiteiten bij Koortsboom en kapelruïne van Sint Walrick. Middeleeuwse troubadour, verhalenverteller, hapje en drankje, streekproducten & toeristische informatie.
13.30:   Puzzelspeurtocht voor het hele gezin; op elk moment starten; duur ca. 30 minuten.
13.30:   Vanaf 13.30 uur kun je op meerdere tijdstippen met een van de boswachters van Staatbosbeheer op pad. De boswachter vertelt over de bijzondere natuur en cultuurhistorie van het Vennengebied.
17.00    Afsluiting Walrick Weekend.

Paasweekend 16,17 & 18 april:

Happen en trappen door het land van de Hoemannen: met dit arrangement verkent u fietsend het Land van de Hoemannen. Hierbij bezoekt u verschillende verrassende locaties om culinair te genieten.

KOM BIJ VOORKEUR MET DE FIETS, TE VOET OF OPENBAAR VERVOER, IVM PARKEERDRUKTE

Zie voor actuele informatie over het programma:

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring