Wim Voet stopt ermee!

Wim Voet begon in 1992 in Mook als zelfstandig ondernemer, eerst met Dagmarkt, daarna vijf jaar met Edah en tenslotte met PLUS Supermarkten. Na precies dertig leuke en onvergetelijke jaren stopt hij ermee.

Wim Voet begon in 1992 in Mook als zelfstandig ondernemer, eerst met Dagmarkt, daarna vijf jaar met Edah en tenslotte met PLUS Supermarkten. Na precies dertig leuke en onvergetelijke jaren stopt hij ermee.

“Ja dertig jaar is niet niks hè”, begint Wim. “Ik ben 72 het is wel mooi geweest nu. Ik zal de winkel missen, maar ook vooral mijn zestig collega’s die hier werken. Het is een grote familie, we hebben al aardig wat vijfentwintigjarige jubilea gehad en dat zegt wel wat over de goede sfeer die er heerst. Ik hoop dat dit ook zo blijft in de toekomst.”

Sociale functie
“Ook onze klanten zorgen voor die goede sfeer en dat familiegevoel, we kennen elkaar hier allemaal. De PLUS heeft een belangrijke sociale functie in het dorp. Klanten komen graag en winkelen hier met veel plezier, zij zijn erg belangrijk voor ons. Als zij het naar de zin hebben, komen ze terug en dat is wat we willen, dus luisteren we goed naar hen. Ze durven ons gelukkig ook aan te spreken als ze ergens minder tevreden over zijn. Wij staan altijd voor ze klaar, zijn goed bereikbaar, hebben een goede en ruime parkeerplaats en er is altijd voldoende voorraad in de winkel. Verenigingen en organisaties kunnen altijd bij ons aankloppen, als we kunnen helpen, doen we dat graag.”

Automatisering
“De grootste verandering in de supermarktwereld ligt natuurlijk op het gebied van automatisering. Vroeger ging men met een briefje boodschappen doen, nu met de telefoon of met die handige handscanner. Achter de schermen is er ook veel veranderd, alles gaat digitaal en is strakker geregeld. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen, maar het is niet anders, je moet er in mee en dat lukt ons ook prima!”

Tweede supermarkt
“Vroeger had elk dorpje zijn eigen winkel maar nu zijn er een paar grote landelijke ketens die de hele regio voorzien. Mensen willen een breder aanbod en kiezen daarom sneller voor een grotere winkel. Hier in Mook hebben we een uitgebreide en moderne PLUS, een tweede supermarkt erbij is mijn inziens ook niet haalbaar.”

Historisch verzamelalbum
Samen met Stichting het Erfgoedplatform Mook en Middelaar zorgt Voet bij zijn afscheid voor een mooi cadeau voor het hele dorp: een historisch bewaaralbum. “Ik wil alle mensen uit Mook en Middelaar iets achterlaten dat niet alleen maar leuk is, maar ook iets wat past bij de gemeenschap en waar ze van kunnen leren.”

Reizen
Wims zoon Eugene wordt straks bedrijfsleider bij het PLUS concern, dus de naam Voet blijft en Wim zal er zeker nog wel een keer binnenlopen. Maar eerst gaat hij reizen, zijn grootste hobby. “Klopt, daar heb ik nu alle tijd voor. Ik had bijvoorbeeld Rusland op mijn lijstje staan, maar daar wacht ik nog even mee, ik zoek eerst wel een veiliger land”, lacht Wim.

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring