Bloedzuster: over vriendschap, vertrouwen en wantrouwen

Een spannende thriller over de zoektocht van een Nederlandse jonge vrouw naar haar vermiste hartsvriendin in het onbekende, gevaarlijke, maar mooie Zuid-Afrika, dat is Bloedzuster. Een debuutthriller van Anita Kroef.

Een spannende thriller over de zoektocht van een Nederlandse jonge vrouw naar haar vermiste hartsvriendin in het onbekende, gevaarlijke, maar mooie Zuid-Afrika, dat is Bloedzuster. Een debuutthriller van Anita Kroef.

Het moment dat Anita Kroef (53) uit Sint Anthonis in 2019 zonder werk kwam te zitten, pakte zij haar kans een droom uit te laten komen: het schrijven van een boek. Ondanks dat het jaren op een lager pitje stond, was schrijven haar niet vreemd. Als kind schreef ze graag gedichten en verhalen voor de schoolkrant. Later begon ze vooral korte verhalen te schrijven.

Iedere ochtend begon Anita een verhaal uit te typen wat al in haar hoofd zat en gedurende het schrijfproces werd bijgestuurd. “Halverwege dacht ik: wat wil ik er mee? Ik schreef me in voor een uitgeversdag waar informatie werd gegeven over hoe dat gaat, een boek uitgeven. Wat ik had geschreven, stuurde ik naar uitgever Godijn Publishing. Een gat in het plafond sprong ik toen deze uitgever een boekencontract aanbood na het lezen van mijn boekvoorstel. Het ging snel, in november 2020 is mijn eerste boek Bloedzuster uitgekomen.”

In Bloedzuster vertrekt Samantha naar Afrika waar haar vriendin ontwikkelingswerk doet. Noor zal haar ophalen van het vliegveld, maar verschijnt niet. Een avontuur vol vertrouwen en wantrouwen met een verrassend eind volgt. Meerdere malen genoot Anita van een vakantie in een Afrikaans land. “Ik weet hoe het eruitziet, voelt en ruikt. Een krantenartikel over jongeren die ontwikkelingswerk doen in Afrika inspireerde me om het verhaal daar af te laten spelen.”

Van Bloedzuster is inmiddels ook een luisterboek en e-boek verschenen, het krijgt lovende recensies. “Ik ben blij met alle mooie reacties. Inmiddels heb ik een nieuwe baan, maar ben ik ook begonnen aan mijn tweede boek!”

Bloedzuster is onder andere bij Boekhandel Van Dinter in Boxmeer te verkrijgen.

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring