Hard werken en hard genieten bij Radio 538

Coco Hermans, afkomstig uit Boxmeer, is Radio Director bij Radio 538. Coco houdt van de magie van de radio en ze voelt zich bevoorrecht te mogen werken bij hét radiomerk van Nederland. Hard werken en hard genieten, daar gaat het om volgens deze jonge, enthousiaste radiomaker.

Coco Hermans, afkomstig uit Boxmeer, is Radio Director bij Radio 538. Coco houdt van de magie van de radio en ze voelt zich bevoorrecht te mogen werken bij hét radiomerk van Nederland. Hard werken en hard genieten, daar gaat het om volgens deze jonge, enthousiaste radiomaker.

Vorig jaar werd Coco Hermans (31), samenwonend met deejay Frank van ’t Hof en moeder van Moos, Radio Director 538 bij Talpa Network.

“Bij ons thuis stond de radio altijd aan,” vertelt Coco. “Radio 538 stond op zodat we Ruud de Wild niet miste met zijn spraakmakende radio. Met de Top 2000 op de radio bracht ik met mijn vader kerstpakketten rond. De liefde voor de radio is toen ontstaan.” Tot haar achttiende jaar woonde Coco in Boxmeer om daarna naar Breda te vertrekken voor een studie Media en Entertainment Management. Stage liep ze bij het productiebedrijf Corrino, waarvoor ze bij 3FM bij het Glazen Huis terechtkwam. “Evenementen organiseren als feestjes op school en het presenteren van modeshows is iets wat ik als kind al leuk vond. Al tijdens mijn stage kreeg ik mijn eerste baan bij 3FM. Vervolgens kwam ik in 2015 bij Radio 2 terecht. Het organiseren van de Top 2000 was voor mij daar een hoogtepunt. Met zulke evenementen merk je echt dat muziek verbindt.”

In 2020 ging Coco bij Radio 538 aan de slag. “Als 31-jarige voel ik me onderdeel van de doelgroep van dit radiostation en vind ik het super interessant om mijn visie op Radio 538 te mogen realiseren. Ik vind het belangrijk tussen de luisteraars te staan en te weten wat hen bezighoudt. Geen werkdag hier is hetzelfde. In de breedste zin van het woord: van nauw contact met de dj’s over de invulling van hun programma’s tot het kiezen van de ‘favourite’ van de week en het bedenken en uitwerken van zenderacties zoals Missie 538 voor de voedselbank. Alles komt voorbij!”

Mensen vragen Coco wel eens: is radio niet uitgestorven? “Nee radio is alive and kicking, wekelijks luisteren er 13 miljoen mensen. Het bijzondere aan radio vind ik dat je snel kunt schakelen. Wat je vandaag bedenkt, komt morgen op de radio. Toen de avondklok tijdens de coronacrisis werd ingevoerd, introduceerden wij direct een speciale avondklokshow om thuiszittende luisteraars een hart onder de riem te steken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het overlijden van Peter R de Vries; we draaiden direct na het eerste nieuwsbericht hierover zijn favoriete muziek als eerbetoon. De kracht van radio is naast de verbeelding ook de tijdsreferentie. Aan de hand van vaste items op vaste tijdstippen weten onze luisteraars precies hoe laat het is. Dat maakt het verschil met een streamingsdienst of podcast. We zijn als radiostation dus onderdeel van het dagelijkse patroon van onze luisteraars.”

Foto: Linda Stulic

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring