JOP, Jong Ondernemend Platform

Sparren met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken

Sparren met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken

Drie jonge ondernemers namen het initiatief een ontmoetingsplatform te creëren voor leeftijdsgenoten; het Jong Ondernemend Platform. Een plek waar jonge ondernemers op een laagdrempelige manier iets aan elkaar hebben.

Marloes Kepser (37), metaalbedrijf Kepser, Randy van Tienen (36), Nici Koffie en Automaten en Boyk Martens (30), Wim Martens Logistics, hadden aanvankelijk niet zoveel met netwerken. Maar na hun kennismaking, bleken ze juist veel aan elkaar te hebben. Met vrienden werkgerelateerde problemen bespreken kan natuurlijk, maar soms is het fijner als je kunt sparren met iemand die hetzelfde meemaakt als jij, ervaarden zij.

Na peiling bij collega-ondernemers van ongeveer dezelfde leeftijd, bleek dat zij niet alleen stonden in deze behoefte. Het idee ontstond een platform op te richten voor mensen die jong en ondernemend zijn. Niet veel later was JOP, Jong Ondernemend Platform geboren, ondersteund door de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, een platform voor ondernemers die samenwerken aan een toekomstbestendige regio.

Laagdrempelige ontmoetingen organiseren, voor elke jonge ondernemer in de regio, ongeacht het soort onderneming, dat had het drietal voor ogen. Klanten winnen is niet het doel, wat aan elkaar hebben wel. Een vijftigtal jonge ondernemers waren present op de eerste bijeenkomst afgelopen juni 2022, een aantal dat de organisatoren positief verraste. Dit was voor de initiatiefnemers een bevestiging dat er behoefte aan een ontmoetingsplek is. Het doel is enkele keren per jaar een bijeenkomst te organiseren, waar vooral ook startende ondernemers welkom zijn. Op deze bijeenkomsten kunnen bijvoorbeeld ervaren ondernemers spreken, maar Marloes, Randy en Boyk staan zeker ook open voor nieuwe ideeën en tips.

Wil jij, jonge ondernemer, ook een keer aansluiten bij een bijeenkomst van JOP? De eerstvolgende bijeenkomst is op 27 januari bij Ixon, Zuster Bloemstraat 20 Beugen. Voor meer informatie mail; bmartens@wm-logistics.nl 

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring