Kabouterpad Boxmeer

Wisten jullie dat in het Boxmeerse Brestbosch kaboutertjes wonen? Karel Coltrui, Milmar en De Grote Niro hebben het er reuze naar hun zin. Deze kabouters wonen in prachtige paddenstoelen aan het Kabouterpad dat twee jaar geleden door Marianne van Boekholt met haar hulptroepen werd gerealiseerd.

Wisten jullie dat in het Boxmeerse Brestbosch kaboutertjes wonen? Karel Coltrui, Milmar en De Grote Niro hebben het er reuze naar hun zin. Deze kabouters wonen in prachtige paddenstoelen aan het Kabouterpad dat twee jaar geleden door Marianne van Boekholt met haar hulptroepen werd gerealiseerd.

Goede voornemens maken, iedereen doet het wel eens. Gastouder Marianne van Boekholt (55) uit Boxmeer ging met een heel bijzonder voornemen 2020 in. Met ‘haar’ kindjes bezocht ze regelmatig het Kabouterpad in Sint Anthonis. Tijdens een wandeling kreeg ze het idee ook een Kabouterpad in het Boxmeerse Brestbosch te realiseren, dichter bij huis. Van haar collega-gastouders, Brabants Landschap en de gemeente kreeg ze positieve reacties, waarna ze aan de uitwerking begon. Nog in datzelfde jaar was er een wandelpad, gemarkeerd met herkenbare kabouterpaaltjes en een rustplaats met een tiental paddenstoelen, klaar om heel veel kinderen te ontvangen. 

Palen met kaboutergezichtjes
Het Brestbosch ligt aan de Broekstraat in Boxmeer, aan het pad naast de Ruitershop. Aan het begin van het Kabouterpad staat een informatiebord met een boodschap van kabouter De Grote Niro aan de wandelaars. Hoe het pad werkt? In de eerste plaats is het de bedoeling lekker te wandelen met elkaar en te genieten van het bos. De route van ongeveer 1,2 kilometer is gemarkeerd met paaltjes met kaboutergezichtjes. Bij de gele paaltjes moet je opletten, want daarmee is een routeaanwijzing op gemarkeerd. De palen met de puntmutsen zijn opdrachtenpalen. Op het informatiebord bij de ingang kun je een QR-code scannen waarmee je op de website; www.Kabouterpadboxmeer.nl terechtkomt. Wanneer je op de opdrachtenpaaltjes klikt onder het tabblad ‘het bos’ hoor je verschillende seizoensgebonden opdrachten. Als je goed kijkt zie je zelfs kleine kabouterdeurtjes en achtergebleven rode puntmutsjes!

Tweede Kabouterpad
Het succes van het wandelpad voor jonge kinderen werd opgemerkt door het centrummanagement van Boxmeer. Marianne: “Ik kreeg de vraag of ik zou kunnen helpen met het bedenken van een Kabouterpad in het centrum van Boxmeer. Na wat brainstormsessies ontstond het idee om op de etalageramen van diverse winkels in het centrum stickers te plakken met QR-codes naast een tekening van de kabouters Karel Coltrui, Milmar en De Grote Niro. Daaraan zijn simpele opdrachten gekoppeld. Samen met ouders, of terwijl ouders genieten van een terrasje in het centrum, kunnen de kinderen zich vermaken.”

Plezier van het Kabouterpad
Het Kabouterpad dat begon met een goed voornemen is inmiddels een groot succes. Marianne: “Het is mooi te zien dat het Kabouterpad goed bezocht wordt. Door ouders, opa’s en oma’s met hun kinderen, maar ook door scholen en kinderdagverblijven. Het leeft! Ik kom er zelf ook graag met de oppaskinderen, maar soms ook alleen. Jammer genoeg hebben we ook te maken met vandalisme, dat is echt balen. Om hier snel op in te kunnen spelen zou het fijn zijn als ik terug kon vallen op een vrijwilliger die me helpt, die zoek ik dus nog. Daarnaast zou ik erg blij zijn met donaties om de materialen te kunnen bekostigen. Dan kunnen er nog veel kinderen plezier aan het Boxmeerse Kabouterpad beleven. Ik heb nog genoeg nieuwe ideeën!” info@mijnmelodie.nl  

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring