Leuk om al die blije gezichten te zien

Kinderboerderij Gennep is niet zomaar een kinderboerderij. Deze wordt namelijk niet alleen bezocht door kinderen uit Gennep en omgeving, maar een deel van de bezoekers zijn mensen met een verstandelijke beperking. De kinderboerderij is een fijne plek waar je naast knuffelen met dieren ook kunt spelen, knutselen, klussen en ondertussen nog van alles leert over de boerderijdieren.

Kinderboerderij Gennep is niet zomaar een kinderboerderij. Deze wordt namelijk niet alleen bezocht door kinderen uit Gennep en omgeving, maar een deel van de bezoekers zijn mensen met een verstandelijke beperking. De kinderboerderij is een fijne plek waar je naast knuffelen met dieren ook kunt spelen, knutselen, klussen en ondertussen nog van alles leert over de boerderijdieren.

De kinderboerderij ligt aan de Sneeuwheide in Gennep, aan de rand van een mooi bos. Enkele enthousiaste vrijwilligers begonnen in 2011 deze kinderboerderij. Je kunt hier de pony’s Buck en Linda, de varkens Porky en Betsy, kalkoenen, konijnen, cavia’s, Nubische geiten en nog veel meer dieren  bekijken. Naast het knuffelen met de dieren kunnen kinderen ze voeren, spelen op het klimrek en met allerlei buitenspeelgoed, en nog vele andere leuke activiteiten doen. En natuurlijk mag iedereen helpen met de klusjes, niemand hoeft zich te vervelen.

Het hele jaar door open én gratis entree
Als de coronamaatregelen het toelaten zijn in de zomer bezoekers welkom op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, waardoor een bezoek laagdrempelig is, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Naast de vele kinderen, meest in de basisschoolleeftijd en jonger, zijn cliënten van Dichterbij graag geziene gasten. Dat dieren een positieve werking op de mentale en fysieke gesteldheid van mensen hebben, is hierbij van grote waarde.

Betrokken vrijwilligers
Een groep betrokken vrijwilligers neemt de dagelijkse verzorging van de dieren voor haar rekening. Maar er is altijd is wel wat meer te doen: dieren voeren, de dierenverblijven schoonhouden, het terrein aanharken, kantinedienst draaien, actief blijven op social media, het organiseren van kinderfeestjes, onderhoud van het terrein en nog veel meer.

Giften en donaties
De Stichting Kinderboerderij Gennep is afhankelijk van giften en donaties. Deze variëren van financiële ondersteuning tot hele konijnenhokken en van paardendekens tot dierenvoer. Ook krijgen zij oud brood van de bakker en groenten en fruit van de groenteboer. Vrijwilligers Monique, Kim en Eefje: “Daarnaast halen we inkomsten uit de opbrengsten van de kantine en ons kinderboerderijspeelgoedwinkeltje. Normaal gesproken kunnen onze bezoekers voor een kleine prijs een drankje met wat lekkers kopen, en dat op ons gezellige terras nuttigen. Door de coronamaatregelen is dit nu gesloten, waardoor we het financieel moeilijker hebben. Een andere inkomstenbron is het organiseren van kinderfeestjes met een rondleiding, knutselen, dieren verzorgen, speurtocht en hutten bouwen. Al deze dingen kunnen onze gasten hier ondernemen. In samenspraak is er zo veel mogelijk, wij hebben nog veel ideeën.”

Blije gezichten
“Het is leuk om al die blije gezichten van onze bezoekers te zien. Daar doen we het voor. Je maakt je hoofd leeg als je buiten op de kinderboerderij bezig bent. Daarnaast vinden wij het belangrijk iets te doen voor een ander, dit levert ons energie op. Hier delen we allemaal dezelfde passie: de liefde voor dieren en dat bindt ons. We hebben een mooie club enthousiaste vrijwilligers, met de neuzen dezelfde kant op. Sluit je gerust bij ons aan!”

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer informatie en de actuele openingstijden.

Naar het overzicht

Wanda Laarakkers

Over de schrijver

Wanda Laarakkers

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2022  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring