Padel wint aan populariteit, ook in Wijchen

Een mix van tennis en squash, zo kun je padel het best omschrijven. Een racketsport die de afgelopen jaren steeds populairder werd. Padelbanen schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook bij de Wijchense tennisvereniging L.T.C. Grootven willen ze deze populaire sport in huis halen. Nog dit jaar starten zij met de aanleg van twee padelbanen op hun prachtig tennispark.

Een mix van tennis en squash, zo kun je padel het best omschrijven. Een racketsport die de afgelopen jaren steeds populairder werd. Padelbanen schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook bij de Wijchense tennisvereniging L.T.C. Grootven willen ze deze populaire sport in huis halen. Nog dit jaar starten zij met de aanleg van twee padelbanen op hun prachtig tennispark.

Toen zij hoorden dat steeds meer tennisverenigingen padelbanen aanlegden, informeerden clubvoorzitter Theo Willems en clublid Herman Wagter bij hun leden of er interesse was in de racket- en balsport padel. Vanuit zowel de jeugd- als seniorenafdeling volgden alleen maar positieve geluiden. Toen ook tijdens de online-ledenvergadering tachtig procent van de leden voor stemde en de gemeente Wijchen positief reageerde, was de kogel snel door de kerk. En niet onbelangrijk, ook de penningmeester van de club gaf groen licht. Naast de zes kunstgrasbanen die Grootven rijk is, worden op de plek van een zelden gebruikt oefenveldje twee padelbanen aangelegd.

Padel is een mix tussen tennis en squash. Deze racketsport wordt gespeeld met vier personen op een omsloten baan van tien meter breed en twintig meter lang. De wanden mogen gebruikt worden tijdens het spel. Een padelracket bestaat uit een massief blad met gaten. De puntentelling verloopt hetzelfde als bij tennis. Doordat er minder kracht nodig is en de techniek gemakkelijker aan te leren is, is padel toegankelijk voor alle speelniveaus. Herman: “Met een groepje hebben we padel uitgeprobeerd. Het spel is levendig en snel, een tennisser is binnen een uur aan het spelen. De kracht zit hem in de slimheid. Padel is vernieuwend en hip!” “We hadden er ook allemaal super veel plezier in,” vult Theo aan.

Om goed voorbereid te werk te gaan, werd binnen de vereniging een padelcommissie opgericht. Herman: “Deze groep bestaat uit tien personen, ieder met hun eigen specialiteit, waarvan ik voorzitter ben. De klusclub van de vereniging heeft zich verdiept in de bouw van padelbanen bij andere verenigingen. Zij hebben al flink wat voorwerk verricht, het is goed vooraf te weten waar je op moet letten.” “Ook Wijchense collega-verenigingen Vormer en Haanenbergh leggen nog dit jaar padelbanen aan,” vertelt Herman. “Het idee is al geopperd een starttoernooi te organiseren samen met deze drie verenigingen.”

Wanneer de twee banen aangelegd zijn, door Laurant Groep Wijchen, zullen de drie vaste clubtrainers starten met het geven van clinics. Met een lidmaatschap van L.T.C. Grootven zal je zowel de zes tennisbanen als de twee padelbanen mogen bespelen. De club zal padelrackets en ballen aanschaffen, want padel wordt gespeeld met een speciale bal, zodat de leden deze sport uit kunnen uitproberen.

Theo: “Binnen onze vereniging, die zo’n 540 leden telt, heerst een goede sfeer. We komen om een lekker potje te tennissen, om het daarna gezellig te maken in de kantine of op het terras. Toernooien worden goed bezocht. Met de aanleg van padelbanen hopen we onze leden wat extra’s te kunnen bieden en nieuwe leden, hopelijk ook veel jeugdleden, aan te trekken.”

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring