Ronde van Sambeek

Van 25 tot en met 28 augustus wordt er kermis gevierd in Sambeek. Van Pongen en beachvolleybal tot een kroegentocht, elke dag worden er dan activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Na het daverende succes van de eerste editie vorig jaar wordt er zelfs voor de tweede keer een kermiscriterium, de Ronde van Sambeek verreden!

Van 25 tot en met 28 augustus wordt er kermis gevierd in Sambeek. Van Pongen en beachvolleybal tot een kroegentocht, elke dag worden er dan activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Na het daverende succes van de eerste editie vorig jaar wordt er zelfs voor de tweede keer een kermiscriterium, de Ronde van Sambeek verreden!

“Waarom zouden we niet zelf een wielerwedstrijd kunnen regelen?” Vier bevriende fanatieke wielrenners, Ramon Aldenhoven, Carlo van Boekholt, Gert-Jan Verdijk en Koen Wulterkens, stelden zichzelf vorig jaar deze vraag. Amateurwielrenners kregen te weinig kans om wedstrijd te rijden in eigen regio, was hun mening. Waar voorheen nog zo’n tachtig criteriums werden verreden zijn dit er vandaag de dag nog geen vijftien. Ze trokken de stoute schoenen aan met het doel: jaarlijks een criterium in Sambeek, gekoppeld aan de kermis. Door de ervaringen die zij zelf opdeden tijdens het rijden van criteriums, Gert-Jan en Koen maakten jarenlang deel uit van het amateursportteam Computron Cyclingteam waar Ramon als ploegleider fungeerde, weten ze van de hoed en de rand. Ondanks dat er veel komt kijken bij de organisatie, denk aan vergunningen met een verkeersplan, toegang voor hulpdiensten en oversteekplekken, was de eerste editie van de Ronde van Sambeek er een waar je ú tegen zegt.

Voor iedereen een geschikte deelnemerscategorie
Op zondag 27 augustus 2023 vindt nu de tweede editie van de Ronde van Sambeek plaats. Voor iedere deelnemer is er een geschikte categorie. Nieuw dit jaar is de Dikke Banden Race voor drie- en vierjarigen met hun loopfiets, zij rijden een kort parcours. Er is ook een Dikke Banden Race voor de jeugd tussen vijf en twaalf jaar. Meedoen kan op een normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan, de banden moeten namelijk breder zijn dan 28 millimeter. Een helm is verplicht, hiervoor zorgt de organisatie maar een eigen helm gebruiken mag natuurlijk ook. Verder wordt er een Funklasse voor niet licentiehouders verreden. Een Ladies Course, voor de wielrennende dames. Daarnaast vindt er een ronde plaats voor de Masters en Nieuwelingen en tenslotte de Amateurs- en Sportklasse. De uitgezette route voert door de straten van het kerkdorp Sambeek. De Nederlandse Wieler Bond zorgt voor de tijdwaarneming, de inschrijvingen en de verdeling van het prijzengeld. Dit alles onder presentatie en commentaar van Rien van Horik, geen onbekende in de wielerwereld.

Jeugd enthousiast maken voor de wielersport
Ramon: “De organisatie is alweer in volle gang. We zijn met de sponsoring bezig en de laatste zaken met de gemeente worden opgepakt. We nodigen iedereen uit mee te doen of de wielrenners te komen aanmoedigen. Met het invoeren van de Dikke Banden Race hopen we ook de jeugd enthousiast te maken voor de wielersport. Naast de wielerwedstrijden is er op het kermisplein natuurlijk ook veel gezelligheid en muziek!”

Wil je ook deelnemen aan Dikke banden Race tijdens de Ronde van Sambeek? Mail je naam en leeftijd naar: Rondevansambeek@gmail.com Inschrijvingen overige categorieën via www.wielrenbond.nl

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring