Sporthal Overasselt gerund door vrijwilligers

Sporthal Overasselt is niet alleen een plek waar diverse sporten kunnen worden uitgeoefend. Het is een centrum voor sport, welzijn en cultuur voor inwoners van Overasselt en zeker ook daarbuiten. Vijf betrokken bestuursleden zorgen dat de sporthal een aangename plek is voor gebruikers en bezoekers.

Sporthal Overasselt is niet alleen een plek waar diverse sporten kunnen worden uitgeoefend. Het is een centrum voor sport, welzijn en cultuur voor inwoners van Overasselt en zeker ook daarbuiten. Vijf betrokken bestuursleden zorgen dat de sporthal een aangename plek is voor gebruikers en bezoekers.

Tegen de bebouwde kom van het dorp Overasselt, vlakbij Nijmegen, ligt Sporthal Overasselt, eigendom van een zelfstandige stichting. Wanneer ik mijn auto op de enorme parkeerplaats heb geparkeerd loop ik naar de hal. Bestuursleden Ferdinand van Wijk en Jan Gerrits hebben de deur al voor me geopend. Wat me direct opvalt bij binnenkomst is de verlichting. “Deze is drie jaar geleden nieuw aangeschaft,” leggen de heren uit, “het is moderne verlichting die energiezuinig is. Een sporter die naar een hoge bal kijkt, ziet geen sterretjes voor ogen. We krijgen hierover alleen maar positieve reacties. Ook is deze te dimmen, wat handig is bij andere activiteiten dan sport.”

Zaalsporten en evenementen

Sporthal Overasselt blijkt niet alleen een plek te zijn waar zaalsporten als voetbal, korfbal, basketbal, tennis, handbal, hockey, volleybal en badminton kunnen worden beoefend. Ook is het een geschikte plek om een evenement te organiseren. De twee bestuursleden vertellen enthousiast over de verschillende evenementen: “Voor evenementen hebben we, ter bescherming van de vloer, vloerbedekking aangeschaft. Wanneer de zaal dan is aangekleed is deze onherkenbaar. Bij evenementen moet je denken aan rommelmarkten, beurzen, hondenshows en concerten. De Koninklijke Lucht,- en Landmacht heeft twee keer een concert gegeven in deze sporthal. De akoestiek is prachtig! Wanneer er een grotere kantine nodig is bij een evenement kan die van de aangelegen voetbalclub gebruikt worden.”

Plezier geven in sport en gebruik

Ferdinand en Jan nemen me mee naar een kleine, gezellige kantine. De aanwezige koffie,- en drankautomaat kunnen toeschouwers en sporters voorzien van een drankje. De ruimte is afsluitbaar zodat deze ook voor een vergadering gebruikt kan worden, maar nu is de deur open, zodat er zicht is op de hal. Terwijl ze me een drankje aanbieden, vertellen de bestuursleden verder. “Onze belangrijkste gebruikers zijn sportverenigingen uit de hele regio. Sporters kunnen omkleden en douchen in onlangs gerenoveerde kleedkamers. De zaal is ingericht volgens de normen van de Nederlandse sportorganisatie. We vinden het belangrijk persoonlijk contact met onze gebruikers te hebben, de lijnen zijn kort en vragen en problemen bespreekbaar. Ze helpen ons, vrijwilligers, bijvoorbeeld door de verlichting uit te maken voor vertrek. De deuren kunnen we vanuit huis openen en sluiten, dat scheelt een ritje naar de sporthal. Ook het reserveren gaat tegenwoordig eenvoudiger via onze vernieuwde website. Kleine reparaties en schoonmaak regelen we zelf, voor groot onderhoud kloppen we bij de gemeente Heumen aan. Ons doel; mensen plezier geven in de sport en het gebruik van Sporthal Overasselt. Dat plezier te zien en de contacten geeft ons energie dit vrijwilligerswerk te doen.” Op weg naar de auto werp ik nog een blik in de kleedkamers; het ziet er keurig uit. Het is fantastisch te zien wat een club enthousiaste vrijwilligers voor elkaar kan krijgen.

 

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring