Tafeltennisvereniging Smash ’23 gestart in Boxmeer

Een tafeltennisvereniging oprichten in Boxmeer, een droom van moeder en dochter die afgelopen zomer uitkwam. Na een oproep in de krant volgden gestaag de aanmeldingen van enthousiaste tafeltennissers uit de regio en tafeltennisvereniging Smash ’23 was een feit. Elke maandag wordt er fanatiek getraind in het Boxmeerse Hoogkoor.

Een tafeltennisvereniging oprichten in Boxmeer, een droom van moeder en dochter die afgelopen zomer uitkwam. Na een oproep in de krant volgden gestaag de aanmeldingen van enthousiaste tafeltennissers uit de regio en tafeltennisvereniging Smash ’23 was een feit. Elke maandag wordt er fanatiek getraind in het Boxmeerse Hoogkoor.

Op jonge leeftijd begon Francis van Kuppeveld (57) met tafeltennis. Een sport die ze zichzelf snel eigen maakte, en waarin ze uitblonk. Haar talent en de liefde voor deze snelle, zeer competitieve sport gaf ze door aan haar dochter Joan Arts (26). Joan beoefent hun geliefde sport op hoog niveau, net als haar moeder dat vroeger deed. Wat er zo leuk is aan tafeltennis? “Wat niet!” antwoordt Francis, “het is een tactisch spel, je moet vooruitdenken.” “En snel reageren en anticiperen”, vult Joan aan, “het kan op elk niveau gespeeld worden, en is daardoor laagdrempelig.”

Begaan met het spelletje
Boxmeer biedt veel sportgelegenheid maar een tafeltennisvereniging bestond nog niet. Nadat Smash in Gennep stopte, waren de dichtstbijzijnde verenigingen in Cuijk, Mill en Langenboom. Daar moest verandering in komen, vonden moeder en dochter. Joan: “We zijn dol op het spelletje en organisatorisch sterk, dus besloten we te proberen zelf iets op te zetten.” Een oproep in de lokale krant wierp snel zijn vruchten af, binnen de kortste keren waren er zo’n twintig aanmeldingen, dat was boven verwachting. Van Smash in Gennep konden ze materialen als tafels en batjes overnemen. Francis: “Daar hebben we heel veel geluk bij gehad. Om Smash te bedanken voor alle hulp hebben we onze vereniging naar hen vernoemd: Smash ’23. Zonder hen hadden we het niet gered.”

Elke maandag fijne trainingen
Vol passie geven Francis en Joan wekelijks trainingen in het Hoogkoor. Hulp bij het opbouwen van de tafels krijgen ze van de leden. Joan: “We kunnen het niet alleen, we vragen of iedereen zijn steentje bij wil dragen; vele handen maken licht werk. Het ledenaantal staat nu op vijfendertig, en er zijn nog wat proeflessen gaande. Dit is beter dan we ooit verwacht hadden. Elke trainingsavond, op maandag tussen 19.30 en 21.00 uur, zijn er zestien tafels bezet in een gedeelte van het Hoogkoor. De leden zijn tussen de dertien en vijfenzeventig jaar en de niveaus lopen uiteen, dat is leuk. De meesten komen uit Boxmeer en omgeving. We merken dat de groep elkaar steeds beter leert kennen. Het zijn fijne trainingen en het enthousiasme is groot. Twee teams nemen ook deel aan de competitie. We hopen dat we in de toekomst kunnen uitbreiden met een extra trainingsdag.”

Wil je meer informatie over tafeltennisvereniging Smash ’23 of sponsor worden? Stuur een mail naar: tafeltennislvc@gmail.com.

 

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring