Teamwork makes the dream work

‘Denken in mogelijkheden’ dat is wat duizendpoot en general manager Sjoerd Willemsen van The Special Guest op het kleurrijke hemd is geschreven.

‘Denken in mogelijkheden’ dat is wat duizendpoot en general manager Sjoerd Willemsen van The Special Guest op het kleurrijke hemd is geschreven.

The Special Guest verzorgt de beste entertainmentstyling voor een event. Van een kostuum voor Patty Brard tot een verentooi voor de dansers van Gerard Joling. Met dansers, hosts, acrobaten en duizenden andere mogelijkheden geven zij elk event kleur.

Wie het bedrijf, The Special Guest in Wijchen, binnenloopt kan niet anders dan zijn ogen uitkijken. Van kostuums in dierenthema tot iconische cartoons, van sprookjesfiguren tot look-a-likes van Elvis Presley. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in het assortiment. En zo niet? Dan maken zij het toch gewoon!

Sjoerd Willemsen (35) wist al vroeg dat de entertainment-business op zijn lijf is geschreven. “Als kleine jongen wilde ik de zon worden met carnaval, zodat ik kon stralen voor iedereen. Mensen iets laten zien en meegeven, dat wil ik nog steeds.” Nog geen twintig was hij toen hij zijn bedrijf liet registreren. Dankzij het door hem opgebouwde netwerk in binnen en buitenland heeft hij nu een onderneming met op het drukste moment vijfhonderd mensen voor hem aan het werk in één weekend.

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’, een oneliner die Sjoerd op het lijf is geschreven. “Alles doen we eraan om iets unieks neer te zetten. Als dit betekent dat ik twee dagen steentjes moet plakken, of een frame voor papegaaien in elkaar moet lassen, doe ik dat. Twee keer een exact dezelfde act, dat zie je bij ons niet vaak voorbij komen.”

Emporium, Snollebollekes live in concert, Dreamfields, Het Nest Festival, Mysteryland, Dancevalley, op evenementen van dit soort formaat stond Sjoerd met zijn team te schitteren. Wanneer je vraagt waar hij het meest trots op is zegt hij: “Het samen met fijne lieve creatieve mensen een onvergetelijke beleving creëren. In verband met corona is alles nu anders, maar de afgelopen jaren werkten we zeven dagen per week om te kunnen schitteren op events. Altijd zie ik punten ter verbetering, je moet scherp blijven.” 

Voorheen schitterde Sjoerd regelmatig zelf op het podium, tegenwoordig werkt hij vooral achter de schermen. “Al wil ik zelf ook weer gaan optreden, maar ik laat het ook graag over aan de nieuwe generatie. Jonge mensen de kans geven om in een veilige omgeving hun creativiteit te laten ontplooien, daar hou ik van. Middels setcards, mapjes met foto’s en verdere gegevens van artiesten en hun cv’s, bepalen we welke artiesten geschikt zijn voor een opdracht. Tijdens een productie buffelen met een team is pittig, maar wanneer het lukt, geeft het een gevoel van: “Yes we did it!”. Teamwork makes the dream work!”

Stilzitten in coronatijd is er niet bij “We zijn bezig met leuke nieuwe dingen. Wie altijd al eens als prinses of showgirl of als een ander figuur een fotoshoot heeft willen maken kan bij ons terecht. Ook kun je je eigen festival organiseren of activiteiten voor vriendengroepen. Ook verhuren we boxen voor themakinderfeestjes. Het creëren, de veelzijdigheid én de glitter maken dit vak zo leuk!”

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring