Vierdaagse Orkest

Vierdaagse Orkes

Vierdaagse Orkes

Ze kunnen niet wachten, de leden van het Vierdaagse Orkest met dirigent Bart van Zutven staan te trappelen om hun concerttour 2022 te starten.

Na twee jaar niet te hebben gespeeld verheugen ze zich erop het publiek weer te laten genieten van een wervelende show met muziek, zang en dans. Sinds maart repeteren zij elke zondagmorgen en Topic was erbij.

Wanneer ik de repetitieruimte inloop, schrik ik van de hoeveelheid mensen. Meer dan tachtig muzikanten, een combo, een groep danseressen en zangers vullen de zaal. Op een vrije stoel neem ik plaats. Ze beginnen net met een nieuw nummer: ‘Don’t let the sun go down on me’ van Elton John. Voor me staan drie zangers en vijf zangeressen, achter me de muzikanten met hun muziekinstrumenten. Het nummer begint rustig met klanken van een elektrische piano. De warme stem van de zanger bezorgt me kippenvel. Wanneer het nummer verder gaat komen er steeds meer instrumenten bij, waardoor het kippenvel een sprintje trekt.

In 1986 ontstond het idee een Vierdaagse Orkest op te richten. In veel dorpen waar de wandelaars doorheen liepen was er muziek, wat zorgde voor gezelligheid. In Cuijk was er toen nauwelijks wat te horen, er was geen leven in de brouwerij. Vanwege het zomerreces van harmonieën en fanfares bleek het onmogelijk een bestaande muziekgroep hiervoor te strikken. Een gelegenheidsorkest zou een uitkomst kunnen bieden: het Vierdaagse Orkest. Het orkest bestaat uit mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Allen amateurmuzikant, maar ze spelen op hoog niveau. Vanuit de hele regio bezoeken ze elke zondagochtend de repetities.

Nadat vanuit verschillende hoeken feedback is gegeven, begint het muziekgezelschap met het oefenen van het nummer ‘Geronimo’ van Sheppard. Tijdens de concerttour van het Vierdaagse Orkest zullen dertig nummers te horen zijn, zowel pop- als harmoniemuziek en musicalmuziek. Danseressen stellen zich nu op en bij de eerste muziekklanken beginnen ze te dansen. Danseres Veerle: “Dit is de eerste keer dat we samen met het orkest en de zangers oefenen. Het is magisch en verrassend het live te horen. Ik kan niet wachten tot we mogen optreden in juli, dan valt alles samen. We doen dit om het publiek een fijne avond te bezorgen en natuurlijk ook omdat we er zelf van genieten.”

In de pauze voel ik het enthousiasme van alle kanten. William: “De optredens die we geven zijn voor een breed publiek. Wil je zitten dan kun je naar ons optreden in de Cuijkse schouwburg. Wil je liever met een drankje in de hand luisteren en kijken naar ons optreden dan kom je naar de Maaskade in Cuijk. Alles kan, we hebben er ontzettend veel zin in, wees welkom!”

Agenda:

Zaterdag 16 juli; Cuijk, Rooie Loper Concert in de schouwburg, 19.30 uur
Dinsdag 19 juli; Wijchen, Vierdaagseconcert op de Markt , 19.30 uur
Woensdag 20 juli; Groesbeek, Vierdaagseconcert op het Dorpsplein, 19.30 uur
Donderdag 21 juli; Cuijk, Lake Invest Cuijks Kade Concert aan de Maaskade, 19.30 uur
Zondag 24 juli, Nijmegen, Goffertconcert, Open Lucht Theater, 15.00 uur

Voor meer informatie kijk op

 

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring