Virtuele reality bril en handmassages

Berry Geurts (64) is pedagogisch medewerker bij Maasziekenhuis Pantein. Door een 14-jarige patiënte ooit een pedagoochelaar genoemd.

Berry Geurts (64) is pedagogisch medewerker bij Maasziekenhuis Pantein. Door een 14-jarige patiënte ooit een pedagoochelaar genoemd.

Daar kon ze weleens gelijk in hebben, want Berry tovert regelmatig een konijn uit de hoge hoed: Jopie, het huiskonijn van de kinderafdeling. Berry werkt al 45 jaar in het ziekenhuis; zij kent veel verschillende projecten van de Vrienden van het Maasziekenhuis. Berry vertelt over twee van deze projecten.

Virtual reality-bril
Berry: “Je kunt hier in het Maasziekenhuis zelfs in de Python van de Efteling, dat is toch cool! Jongeren zijn geïnteresseerd in moderne techniek en gericht op de digitale wereld. Voor deze leeftijdsgroep is de virtual reality-bril het meest geschikt. De afleiding door de bril helpt om pijn en angst naar de achtergrond te verdringen. Er lag eens een meisje dat haar been niet durfde te bewegen. Toen ze de bril op had zat ze zo in het spel dat ongemerkt haar been alle kanten op ging. Prachtig toch.”

Handmassages
Berry: “Je gelooft nooit hoe de handmassages op de afdeling Kind zijn geïntroduceerd. Een 16-jarige puber kwam voor de tweede keer op de afdeling terecht. Toen hij de eerste keer in het ziekenhuis lag, was er een pilot geweest voor handmassages. Moet je voorstellen, zo’n stoere jongen die vraagt: “Hé, is die handmassage er nog? De vorige keer begon die vrouw me te masseren, ik ben in slaap gevallen en heb haar nooit meer gezien. Dat wil ik weer!” Deze massages worden niet alleen ingezet bij patiënten, ook bij ouder(s) die samen met hun baby, kind/tiener verblijven op de afdeling. De massages zorgen voor ontspanning. Ideaal.”

Wilt u Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op:

 

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring