Boerderijwinkel De Hazelaarshof

‘Stijlvol, gezellig en duurzaam, wat wil je nog meer?’

‘Stijlvol, gezellig en duurzaam, wat wil je nog meer?’

Er zijn maar weinig mensen die Rutger en Anneke Daamen uit Kekerdom niet kennen. Niet vreemd omdat ze een milieustraat, agrarisch bedrijf, fruitbedrijf, loonwerkersbedrijf, boerderijwinkel en binnenkort een glamping op hun lijstje kunnen afvinken. Als zoon van boer Dorus Daamen nam Rutger samen met zijn vrouw Anneke het bedrijf destijds over.

Omdat er in de toekomst minder landbouwgrond beschikbaar is doordat veel boerenbedrijven stoppen én omdat agrarische gronden in de toekomst andere bestemmingen krijgen, werd het tijd voor een langgekoesterde droom en uitdaging: een glamping en een boerderijwinkel.

Op 4 juni was de opening van boerderijwinkel De Hazelaarshof en daarbij wordt achter en naast de winkel gestaag gebouwd en gewerkt aan een concept dat uniek in Berg en Dal wordt: een glamping. Luxe tenten met slaapkamer, keuken, eigen sanitair en zelfs aangepast aan mindervaliden. “Berg en Dal wil een gemeente zijn met divers toerisme, luxe, landelijk en duurzaam. Op deze manier laten we zien dat we dat heel serieus nemen. Prachtig dat je met deze luxe tenten iedereen een prachtige vakantie kunt bieden. Er komt een eigen parkeerplaats aan de achterkant dus heeft niemand hinder van verkeer en de gasten zijn direct bij hun eigen vervoermiddel. Momenteel leggen we de vlonders, de aansluitingen liggen al in de grond en de tenten zijn besteld’’ aldus Anneke Daamen.  

De onlangs geopende boerderijwinkel De Hazelaarshof doet overigens qua luxe niet onder voor de glamping: verse lokale producten, gedecoreerd met liefde en in stijl, plus een oude trekkar sieren de nieuwe winkel. Daarnaast bieden een binnen- en buitenterras een prachtig zicht op de molen van Kekerdom, terwijl u kunt genieten van koffie, ijs of een borrelhap. En daarmee heeft Kekerdom sinds jaren weer een winkel met producten uit de omgeving.

De glamping, onderdeel van een totaalproject, kwam overigens niet zonder slag of stoot tot stand, en dat terwijl de hele bevolking van het doorgaans zo rustige dorp zich juist massaal achter het idee schaarde.

Vergunningen werden herhaaldelijk afgekeurd, een ernstig ongeval haalde de krant toen een medewerker uit de nok van de schuur viel en onlangs kreeg Rutger persoonlijk een moeilijk te accepteren boodschap omtrent zijn gezondheid te verwerken. Maar het stel gaat ervoor. De tenten zijn in aantocht, de planten besteld en bomen geplant. Zoon Niek knipte onlangs het lint van de boerderijwinkel door en alles wijst erop dat de tienjarige zoon van het uiterst sympathieke stel nog deze zomer ook het lint van de glamping door mag knippen.            

De Hazelaarshof 
Duffeltdijk 34  Kekerdom 
Tel: (024) 397 5839  

Naar het overzicht

Wim Bakker

Over de schrijver

Wim Bakker

Nu hij wat ruimer in zijn vrije tijd komt te zitten is er ruimte om het schrijven weer eens wat frequenter op te gaan pakken en dat doet Wim graag voor Topic magazine

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring