Ieder mens is voor ons speciaal

Ultieme rust, een luisterend oor, ongekend geduld, liefde voor de medemens en daardoor een vakvrouw in hart en nieren. Dat typeert in een paar woorden Annemarie Groothuizen uit Millingen aan de Rijn.

Ultieme rust, een luisterend oor, ongekend geduld, liefde voor de medemens en daardoor een vakvrouw in hart en nieren. Dat typeert in een paar woorden Annemarie Groothuizen uit Millingen aan de Rijn.

En die combinatie van vaardigheden met de jarenlange ervaring die ze tot op de dag van vandaag nog laat zien in verpleeghuis Kalorama zorgden ervoor dat ze enkele jaren geleden een eigen bedrijf begon met de naam ‘Zinnig-In’.

Mensen met een (verstandelijke) beperking met afstand tot de arbeidsmarkt die op zoek zijn naar een geschikte werkplek maken graag gebruik van haar bedrijf. Zij voorziet deze mensen van een zinvolle vorm van dagbesteding.

De combinatie van haar passie voor kunst, textiel en haar liefde voor mensen zorgen ervoor dat talloze deelnemers actief zijn met weven, punchen, naaien, borduren en nog talloze andere werkzaamheden. Bezigheden die ervoor zorgen dat haar textielatelier een veilige omgeving is waar haar cliënten aan het werk zijn met wol, vilt, garens en talloze stoffen.

Of zoals ze het zelf zegt: ‘’Textiele werkvormen in de breedste zin van het woord’’. Inmiddels is haar idee van dagbesteding zo succesvol gebleken dat Zinnig-In beschikt over een heel team. 

Om gebruik te maken van deze dagbesteding is een passende indicatie nodig vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Cliënten kunnen zowel met een PGB (Persoonsgebonden Budget) als op basis van zorg in natura bij haar terecht. Voor mensen die deze vorm van dagbesteding aanspreekt en die geïnteresseerd zijn in een plaats binnen deze dagbesteding biedt Zinnig-In de mogelijkheid vrijblijvend een dag of een dagdeel mee te komen draaien.

‘’Onze kwaliteit in het bieden van dagbesteding maar vooral luisteren naar de hulpvraag en haalbaarheid van een individu staan voor ons voorop. Ieder mens is voor ons speciaal. We zijn heel goed in het kijken naar wat de cliënt nodig heeft en we springen daar goed op in, dat alles in een veilige omgeving. Onze cliënten functioneren hier in een sfeer zonder werkdruk en waar we het tempo aanpassen aan het individu in groepsverband of op individueel niveau.

‘’Wij streven naar een open communicatie met begrip en respect voor elkaar. Je moet kunnen zijn wie je bent, het mogen ervaren van ‘ertoe doen gevoel’, én wij vinden de persoonlijke ontwikkeling van ieder individu erg belangrijk.”

In het textielatelier van de sympathieke Millingse kunnen cliënten leerdoelen ontwikkelen en  behouden. In het atelier biedt het team textiele werkvormen en werken ze met textiel, wol, schapenwol, garens en noem maar op. ’’Het is elke dag een cadeautje als cliënten blij en voldaan naar huis gaan. Daar straalt zoveel dankbaarheid uit dat we met heel veel mensen inmiddels een jarenlange intense band op hebben gebouwd. Dat gevoel willen we graag aan nog meer mensen bieden. Daar doen we het voor’’ aldus de stijlvolle grondlegster van Zinnig-In.  

Het atelier van Zinnig-In
Kerkenbos 1002, Nijmegen
Telefoonnummer : 0623974063

Naar het overzicht

Wim Bakker

Over de schrijver

Wim Bakker

Nu hij wat ruimer in zijn vrije tijd komt te zitten is er ruimte om het schrijven weer eens wat frequenter op te gaan pakken en dat doet Wim graag voor Topic magazine

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring