Last van spanning of juist niet?

Martijn van Alst uit Millingen aan de Rijn begon in juli vorig jaar zijn eigen bedrijf onder de naam MvA Elektro.

Martijn van Alst uit Millingen aan de Rijn begon in juli vorig jaar zijn eigen bedrijf onder de naam MvA Elektro.

Hij heeft de passie voor ‘spanning’ van geen vreemde. Zijn vader Arnold van Alst was jarenlang installatie-technicus in het Radboudziekenhuis. “Ik was tien jaar toen ik af en toe mee mocht en vond zijn werk met stroom en techniek zó fascinerend dat ik toen al wist dat dit mijn beroep zou gaan worden.”

Nu is Martijn eenenveertig, vader van een zoon en twee dochters en woont hij samen met zijn partner Esther Melet. “Ik volgde alle opleidingen tot elektromonteur want door mijn vader vond ik stroom en alles wat daarmee samenhangt fascinerend.”

Martijn werkte bij Heister, bij Nootenboom bij Electro Service Rob, en hij kwam bij de meetdienst van Kenter terecht. “Hoewel ik het super naar mijn zin had merkte ik dat ik het liefst buiten, met mijn handen werk, ik vergeet vaak te lunchen, zo gedreven ben ik.”

Als ZZP’er werkte hij bij Electro-Perfect. ’Vorig jaar besloot eigenaar Wesley Gerrits daarmee te stoppen en vroeg mij of ik zijn klantenbestand en voorraad over wilde nemen. Daar heb geen moment spijt van. We werken nog veel samen, want Wesley is nog niet aan zijn politieopleiding begonnen.” 

De dagen van MvA zijn goed gevuld. “Ik geniet van mijn droom die uitkwam: een eigen bedrijf onder mijn eigen naam ‘MvA’, wie had dat ooit kunnen bedenken? En het loopt zo goed dat we privé de eindjes niet aan elkaar hoeven te knopen, dat doe ik op mijn werk wel…Een toekomst met elke dag positieve spanning dus.”

Martijn van Alst: 0634847807
MvA.elektro@gmail.com

Naar het overzicht

Wim Bakker

Over de schrijver

Wim Bakker

Nu hij wat ruimer in zijn vrije tijd komt te zitten is er ruimte om het schrijven weer eens wat frequenter op te gaan pakken en dat doet Wim graag voor Topic magazine

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring