‘Piano’s zijn net mensen, ze hebben allemaal een eigen karakter’

Zuid-Nederland Piano’s en Vleugels 

Zuid-Nederland Piano’s en Vleugels 

De piano.
Al sinds mensenheugenis hét instrument waarop de meeste composities hun weg naar de notenbalk, de hitlijsten, of naar een hart vonden. Van Bach, Beethoven,

Mozart tot Mercury of Elton John: bijna alle grote componisten gebruikten de 88 zwart-witte toetsen om te komen tot emotionele meesterwerken. Maar zeker zo emotioneel kan de aanschaf van een piano zijn. Waar koop je hem en past het karakter van de piano ook bij jouw karakter? Eigenaar Jacques Janssen van Zuid Nederland Piano’s in Wijchen weet al 46 jaar de juiste snaar te raken.  

 ‘’Iedere dag wanneer ik ’s morgens de deur openmaak is anders. De combinatie van werken met een natuurproduct, onze prachtige collectie en de verhalen áchter de mensen maakt dit vak zo mooi. Muziek is emotie, het vertelt iedere dag een ander verhaal’’.

De in Elsloo geboren Jacques is dagelijks bezig met het verkopen, stemmen of repareren van piano’s. Sinds hij in 1982 in de molenbelt rondom de markante korenmolen Schoonoord in Alverna een pianozaak opende, is Zuid Nederland Piano’s een begrip in Nederland.

Naast zijn vrouw Sylvia en dochter Svenja telt de zaak meerdere krachten die dagelijks druk zijn met het verkopen en het halen en brengen van piano’s. Zo is Janssen vaste leverancier van vleugels in talloze theaters, en klinkt er door de verkoop - of verhuur wekelijks wel érgens muziek waarvan de snaarklanken uit Wijchen komen.  

“Veel in mijn leven komt gewoon op mijn pad. Ik studeerde af op trompet en contrabas aan het conservatorium van Maastricht en Tilburg waarna iemand mij erop attendeerde dat er een vacature was bij de Koninklijke Luchtmachtkapel. Na het schrijven van een brief mocht ik met nog 67 andere sollicitanten op auditie komen en werd ik daar op mijn 23e eerste trompettist. Toen ik in 2010 stopte had ik er 34 jaar opzitten bij de Luchtmachtkapel. Een prachtige tijd, waardoor ik destijds vanwege de stationering van de kapel in Nijmegen in Wijchen kwam te wonen. Maar ik kreeg last van heimwee en kocht uit verveling een piano, verdiepte mij in alle facetten, verkocht hem daarna weer en kwam zo in de pianowereld terecht. Toen we later verhuisden naar Balgoij hadden we een ruimte waar ik op kleine schaal piano’s ging verkopen.

Tót ik de kans kreeg om deze molen te kopen. Door in 2006 een geheel nieuwe showroom te bouwen werd de zaak enorm uitgebreid en begon het nóg drukker te worden. Als musicus weet ik hoe belangrijk persoonlijke service is, daar praten mensen nu over en dat telde toen zeker al mee’’.

Janssen is door zijn opvallende rust en mensenkennis een karaktermens wat enorm past bij het karakterproduct als de piano. ’’Een piano kopen blijft iets speciaals. Bij de ene is dat beroeps- of hobbymatig, bij de ander door een erfenis, cadeau, of mensen die op latere leeftijd echt rust of juist passie in hun leven willen en op pianoles gaan. Als ik mensen die rust of passie kan verkopen sluit ik ’s avonds weer tevreden mijn deur’’.

Zuid Nederland Piano’s
Valendriesweg 301 Wijchen
Tel: 024-6416382

 

Naar het overzicht

Wim Bakker

Over de schrijver

Wim Bakker

Nu hij wat ruimer in zijn vrije tijd komt te zitten is er ruimte om het schrijven weer eens wat frequenter op te gaan pakken en dat doet Wim graag voor Topic magazine

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring