Rauw op je dak

’Alle wonden zijn verschillend, maar de littekens lijken vaak op elkaar’

’Alle wonden zijn verschillend, maar de littekens lijken vaak op elkaar’

 Al sinds mei 2012 runnen Sidone Korse en Eveline de Lange Limes Uitvaartzorg in Millingen aan de Rijn. Inmiddels is hun onderneming uitgebreid met twee vaste gezichten: Tanja de Vries en Natascha Prooij. Vanaf het begin af aan bleken de dames zich te onderscheiden door hun pure werkwijze, persoonlijke aandacht en professionaliteit. Kwaliteit boven kwantiteit, vertragen waar nodig en altijd in dienst van de nabestaanden. Daarnaast begonnen ze direct met het vrijblijvend en kosteloos geven van professionele en persoonlijke nazorg wat door mensen zeer op prijs wordt gesteld.

Inmiddels heeft de onderneming er een dochteronderneming bij. Eveline mistte het één-op-één contact wat ze eerder had in haar eigen coaching praktijk en dus volgde ze een tweejarige post-HBO opleiding tot rouw- en verliesbegeleider. Haar praktijk ‘Limes Rouw- en Verliesbegeleiding’ bestaat bijna vijf jaar en is gevestigd in Nijmegen-Oost. Daarnaast is ze uiteraard actief in de uitvaartonderneming.

Eveline: “Het was voor mij logisch om vanuit de uitvaartonderneming deze stap te maken. Rouw hoort nu eenmaal bij het leven en bij de meeste mensen gaat het gelukkig vanzelf, hoe lastig het ook is. Maar rouw kan ook letterlijk rauw op je dak vallen en daardoor enorm en onverwacht heftig zijn. Gebeurtenissen kunnen zich opstapelen; eerst gebeurd er dit, dan weer dat, en ineens loop je compleet vast en herken je jezelf niet meer als je ’s morgens in de spiegel kijkt. Daarnaast is het een misverstand dat rouw alleen over de dood gaat. Denk eens aan verlies van gezondheid, van werk, van toekomstperspectief, van zingeving, ongewilde kinderloosheid etc. etc. Rouwen gaat om jou, niet om wie of wat je verloren bent. Blijf er niet alleen mee doorlopen en zoek hulp bij een professional. Je bent van harte welkom bij mij.”

Limes Uitvaartzorg is inmiddels een vertrouwd begrip in Berg en Dal en Nijmegen e.o. In mei volgend jaar bestaan ze 10 jaar en Sidone en Eveline kijken vol vertrouwen naar de toekomst. “Schoenmaker blijf bij je leest”, is hun motto en dus blijven ze gewoon doen waar ze goed in zijn: het begeleiden van nabestaanden vooraf, tijdens en na de uitvaart van hun dierbare.

Voor meer informatie ga naar: www.limesuitvaartzorg.nl   

 

Naar het overzicht

Wim Bakker

Over de schrijver

Wim Bakker

Nu hij wat ruimer in zijn vrije tijd komt te zitten is er ruimte om het schrijven weer eens wat frequenter op te gaan pakken en dat doet Wim graag voor Topic magazine

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring